[NL] Knie kapot

Blessure die ik tijdens de Strong Man Run had opgelopen wilde maar niet verdwijnen. Ging elke keer met rust beter, maar zodra ik weer wat actiever begon te sporten werd het weer slechter. Uiteindelijk door Frank (fysio) doorverwezen via huisarts naar orthopeed. Daar vorige week geweest. Conclusie: gescheurde buiten meniscus.

Lekker dan. Nou ja, sta op de lijst voor een knie-operatie. Hoop dat ik snel wordt opgeroepen. Hoe eerder ik aan het herstel kan beginnen hoe liever het me is. Orthopeed had het zelf ook aan het handje gehad en meldde dat het wel vijf maanden kan duren voor je weer op je oude niveau bent. Hmmm. Geen fijn vooruitzicht.

Alle evenementen die ik in gedachten had of waarvoor ik zelfs al ingeschreven had, heb ik dus maar uit mijn hoofd gezet. Met één belangrijke uitzondering: de Strong Man Run van 2013. Die is gelukkig ver genoeg weg om gewoon aan mee te kunnen doen! En ja, ik beloof dat ik dan op een andere manier van containers zal afspringen. Dat is me afgelopen september tenslotte de drie keren na het oplopen van mijn blessure ook gelukt.

2 thoughts on “[NL] Knie kapot

 1. Dag Marjan,

  Op zoek naar trainingsschema's voor de FFSR 2013 kwam ik op jouw blog terecht. En dus ook bij de blog over je knieblessure.
  Door een reeks van knieblessures en bijbehorende operaties durf ik me zelf wel expert noemen, ook op het gebied van revalidatie. Belangrijker dan revalideren is misschien nog wel de conditie waarmee je de operatie ingaat. Hoe sterker en conditioneel fitter jij bent bij de operatie, des te sneller zal de revalidatie verlopen.
  Mijn advies is dan ook: zorg dat alle spieren rondom het kniegewricht zo sterk mogelijk zijn. Je fysio en/of PT zou je daarin heel goed kunnen begeleiden.

  Ik hoop dat je op tijd hersteld zult zijn en deel kunt nemen aan de Run 2013!

  Hartelijke groet,

  Jos Smit

  PS mijn startnummer is A603. Ik zat net als jij klaar om zsm in te schrijven :)

  Reply
  1. Marjan

   Post author

   Hallo Jos

   Wat leuk dat je reageert. Gelukkig was/is de conditie van mijn spieren prima. Nog geen drie dagen na de operatie liep ik al weer zonder stokken en binnen een week kon ik weer normaal de trap op. Trap af was nog een beetje smokkelen, maar ook dat gaat inmiddels weer behoorlijk. Met de FFSR komt het dus helemaal goed. Rob (mijn PT) gaat me van de zomer weer lekker afbeulen in de sportschool en zelf stel ik mijn hardloop en traploop schema's samen. Als ik iets geleerd heb van de 2012 editie is het dat hamstrings, billen en kuiten de meeste aandacht nodig hebben...

   Hartelijke groeten, Marjan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *